Förr i tiden var hemmet en plats där vi kunde stänga ute omvärlden och dess olika stressmoment. När vi var hemma kunde ingen nå oss och vi var trygga. Men med mobilens intåg i hemmet kan vi alltid bli nådda. Just nu utvecklas en tapet som ämnar att lösa det problemet.

Ingen vet ännu säkert hur mobilens intåg i hemmet påverkar oss. Men att aldrig ha en plats där vi helt kan koppla av torde ha sin påverkan på kroppen. Kanske är lösningen så enkel att vi bara behöver slå av våra mobiler lite oftare? Men vem tänker på det i den dagliga hetsen? Lyckligtvis finns snart en lösning, nämligen en tapet som reducerar mobilsignaler och gör det svårare att nå internet i det är uppsatt i.

Den mobilreducerande tapeten har ett skikt av supertunna silvertrådar som fungerar som ett ”antennhölje” över rummet. Det stoppar gsm-signaler både från att nå in och komma ut. Med silverväven förstår man produktens stora baksida, nämligen prislappen. Exakt var den landar är inte bestämt än, men räkna med att det kommer bli smärtsamt. Men å andra sidan, går det att sätta ett pris på sinnesro?

Vi genomförde ett experiment där vi lät en familj vara mobilfria under en tid. Tapeten användes då för att skärma av hemmet. Den funkade fint, men värt att tänka på är att fönsterna släpper igenom signaler. Därför är tapeten bäst lämpad för något litet fönsterlöst krypin som du möjligen har hemma.

Prepping är en rörelse som fått en del uppmärksamhet på sistone. Rörelsen handlar om att oerhört förmögna personer bygger egna lyxbunkrar för att kunna överleva i stil när revolutionen kommer. Kanske är denna tapet ett verktyg för att skapa lite ”prepping light” för alla och envar. Att i en del av hemmet skapa en variant på en lyxbunker. Ett avkopplingsrum där omvärldens stress hålls på betryggande avstånd medelst en pappbeklädd silverväv.

Tapeten är för närvarande i prototypstadiet och en del utveckling krävs tyvärr innan den kan säljas i våra butiker.