Styling: Lisa Milberg och Leo Forssell
Foto: Adéle Askelöf

Inredarna Lisa Milberg och Leo Forssell driver bland annat Auktionstipset. Här ger de idéer på hur du kan inreda för att få mer familjeumgänge och återhämtning.

Vi gav Lisa och Leo i uppgift att inreda några delar av ett hem för att göra det lätt och roligt att umgås utan skärm. Vi ville att slutresultatet skulle kännas opretentiöst, varmt, ombonat och mysigt. Se om du håller med.

Matplats med ett runt bord.

Ett runt matbord kan innebära ett umgängesmässigt lyft. Det runda bordet gör det lättare att komma varandra nära än när alla måste hålla sig på sin kant som vid ett kvadratiskt bord. När ätandet börjar avta glider familjehänget över till pyssel och planering. På så sätt kan samtalet runt bordet pågå längre, vilket svetsar ihop familjen lite extra.

Pysselhörna med lite inredningsmässig eftertanke.

Med lite inredningsmässig eftertanke kan man ha en plats hemma som varken är undangömd eller som måste röjas före eller efter lekstunden. Detta gör stor skillnad för att pysslet eller leken ska kunna pågå längre. Här har Lisa och Leo inrett en hörna som är vigd åt avkoppling, lek och kreativt pyssel för både vuxna och barn. Något att samlas kring som inte är skärmrelaterat.

Undanstuvad pysselhörna.

Om man prompt vill stuva undan pysselhörnan underlättar det med smart utformade möbler. Här handlar det om ett hemmasnickrat bord av furuplywood i tre delar och nätta pallar som tillsammans kan bilda ett sidebord.

Pysselförvaring i pallarna.

Pallarna kan även förvara pysselmaterial och är liksom bordet gjorda av tjockare furuplywood. ”Good for a sit and to store shit” skulle man kunna sammanfatta dem om man ville skoja till det lite.

Vardagsrum med soffbordet som nav.

I Lisa och Leos soffdel sitter man mitt emot varandra med soffbordet som nav, snarare än på rad riktad mot en TV. På soffbordet står saker man blir glad av att se, som man vill bläddra i, fingra på och prata om. Souvenirer, fotoböcker och små prylar som gäster blir nyfikna på och som inbjuder till samtal. Vi tror att man mår bättre av att se sina favoritsaker och ha dem nära till hands för att påminnas om upplevelser och platser. Puffar och pallar är enkla att ta med sig om umgänget flyttar sig till en annan del av hemmet.