Styling: Lisa Milberg och Leo Forssell
Foto: Adéle Askelöf

Mobilhyllan, mobilhotellet eller rent av mobildagiset - kär tingest har många namn. Vi väljer att kalla den mobilhylla och visar här hur du bygger din egen som både är stilren och billig.

Mobiltelefoner upptar en väldigt stor roll i våra liv på både gott och ont. Ett sätt att minska mobilernas inverkan på vårt hemmaliv är att helt enkelt förflytta dem från våra fickor och bordsytor. Det är dags att mobilerna får lite mer egentid på en bestämd förvaringsplats, belägen en bra bit från sovrummet, vardagsrummet och matplatsen.

Mobilhylla i hallen.

Förr i tiden tog vi av oss vapen och rustning när vi klev in genom kyrkans port. Dagens motsvarighet till svärd eller armborst är kanske smartphonen, som även den bör parkeras strax efter entrédörren. Genom att låta mobilhyllan vara det enda stället familjens skärmar och mobiler laddas på hamnar mobilerna inte så nära tillhands. 

Mobilhyllan är byggd i furuplywood i standardtjocklek där delarna limmats ihop. Längst ner sitter ett dolt grenuttag för strömförsörjning. Laddsladdarna leds på baksidan och kommer upp genom ett hål ovantill.

Facken kan antingen rymma mobiler, eller ifall du skippar fackavdelare, surfplattor. Om du vill kan du klä insidan av varje fack med ett vadderat tyg för att minska vibrationer och ljudisolera.

Grenuttag och sladdhärvor är inget man blir lycklig av att se, därför är de dolda bakom en liten lucka på sidan. Luckan fästs förslagsvis med häftmassa så den går att öppna.

Ladda ner ritningen och bygg din egna mobilhylla.